Amed'de emek, kültür ve eğitim merkezi açıldı

Amed’in Sur ilçesi belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Eğitim Destek Evi yeni yerinde törenle açıldı.

Amed’in Sur ilçesi belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Eğitim Destek Evi yeni yerinde törenle açıldı. 

Mehmet Geren Eğitim ve Destek Evi, yeni yerinde Emek Kültür ve Eğitim Merkezi bünyesinde Emek İş Hanı'nda geniş bir katılımla açıldı.

Açılış törenine, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Şık Barut ile Seyid Narin, Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanları Ülkü Baytaş ile Selim Kurbanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, DBP Sur ilçe Eşbaşkanı Aynur Leygara, Barış Anneleri, birim müdürlükleri, eğitim destek evi öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut Eğitim Destek Evleri'nin önemine değinerek, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleri için bu tür çalışmalar çok önemlidir. Umut ediyoruz ki gelecek günlerde daha geniş bir şekilde kültürümüze, dilimize sahip çıkacağız. Kürt dili resmi dil kabul edilinceye kadar ve eğitim dili olarak okutulmaya başlayana kadar bizler bu çalışmalarımızı daha da büyüterek devam ettireceğiz" dedi. 

Eşbaşkan Seyid Narin de, Eğitim Destek Evi öğretmenlerine gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ederek büyük emek verdiklerine dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından Kobanêli çocuklardan oluşturulan koro sahne alarak birbirinden güzel parçalar seslendirdi. Ayrıca Sur Belediyesi Sanat Evi'nin Çok Dilli Gençlik Korosu da beş dille şarkılar söyledi. Koronun ardından Sur Belediyesi Sanat Tiyatrosu oyuncuları sahne alarak kısa bir oyun sergilediler.