Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

YPG'li Çivi'ye görkemli uğurlama

Kobanê'de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Salih Çivi (Navdar Colemêrg) cenazesi, 20 bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Kobanê'de yaşamını yiteren YPG savaşçısı Salih Çivi (Navdar Colemêrg) cenazesi, 20 bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Kobanê'de DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Salih Çivi'nin (Navdar Colemerg) cenazesi on binlerce kişinin katıldığı törenle Hakkari Şehitlik Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. MEYADER yöneticileri ve Çivi'nin ailesi tarafından cenaze öğle saatlerinde Hakkari-Van karayolunda bulunan Özgürlük Meydanı'nda onlarca araçlık konvoy ile karşılanarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. PKK, KCK, YPG, HPG bayraklarının yanı sıra YPG'li Çivi'nin fotoğrafları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan kitle, cenazeyi morga kadar omuzlarda slogan, zılgıt ve alkışlar eşliğinde taşıdı. Hastanedeki işlemlerin ardından cenaze yine omuzlara alınarak Serê Solan mevkisindeki Şehitlik Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Törene, MEYADER yöneticileri, belediye eş başkanı, DBP, HDP il yöneticileri ve on binlerce kişi katılırken, yürüyüşte sık sık YPG marşları, "Bijî berxwedana YPG/YPJ", "PKK halktır halk burada", "Şehîd namirin" ve "Biji berxwedana Kobanê" sloganları atıldı. Kantar kavşağı civarında ise 20 bini aşan kitleye, öğrenciler de dersleri boykot ederek katıldı. Sık sık balkonlardan cenaze aracına çiçekler atılırken, çarşı esnafı da cenaze töreninde kepenklerini kapatarak cenaze törenine katıldı. 

Mezarlık girişinde araçtan çıkarılan cenaze, mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. YPG'li Çivi'nin sarı, kırmız ve yeşil renklere sarılan cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildikten sonra "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

Törende konuşan MEYADER Hakkari Şubesi Başkanı Ramazan Elmas, Çivi'nin mücadelesi ile dört parça Kürdistan'ı birbirine daha da yaklaştırdığını söyledi. Kürt gençlerinin bedenlerini tank ve toplara karşı siper ederek mücadele ettiğini vurgulayan Elmas, insanlığın bu savaşçılara minnettar olduğunu dile getirdi. Ardından konuşan DBP İl Eş Başkanı Musa Çifçi ise Kürtlerin geçmişten bu yana büyük bedeller ödediğini dile getirerek, bugün bile kendi davaları uğruna savaştıklarını söyledi. 

Çivi için Pirodan Mahallesi'nde taziye kurulup 3 gün taziyeler kabul edilecek.