YPG’li Altunç’un cenazesi Urfa’ya getirildi

Kobanê’den Suruç’a getirilen YPG’li Serhat Altunç’un (Harun Goyi) cenazesi, binlerce kişi tarafından sloganlar ile Urfa’ya gönderildi

Kobanê’den Suruç’a getirilen YPG’li Serhat Altunç’un (Harun Goyi) cenazesi, binlerce kişi tarafından sloganlar ile Urfa’ya gönderildi.

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê köylerinde ki temizlik operasyonları sürüyor. 2 Mart günü kentin yaklaşık 30 kilometre doğusunda ki Çelebi köyünde DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Serhat Altunç’un (Harun Goyi) cenazesi, ailesi ve MEYADER Yöneticileri tarafından Mürşitpınar (Kobanê Serxet) Sınır Kapısı’nda kanton yetkililerinden teslim alındı. Suruç Devlet Hastanesindeki işlemlerinden sonra “Şehit Namirin” sloganı ile Urfa’ya doğru yola çıkarılan Altunç’un cenazesi, yol üzerinde ki Kobanê, Rojava, Suphi Nejat Ağırnaslı ve Arin Mirxan çadır kentlerinde kalan binlerce Kobanêli’nin slogan ve alkışları ile uğurlandı.

Yine yol üzerinde ki Aligor Mahallesi’nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan Altunç’un cenazesi, “Şehit Namirin”, “Bijî Berxwedana YPG/YPJ” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile Urfa’ya uğurlandı. Urfa Adli Tıp Kurumu’na getirilen Altuınç’un cenazesi, yapılacak otopsiden sonra memleketi Şırnak merkeze doğru yola çıkarılacak.