YPG: Kobanê ve Cizîrê’de 24 çete öldürüldü

Kobanê ve Cizîrê Kantonu'nda yaşanan çatışmalarda tespit edilen 24 çete öldürüldü.

Kobanê ve Cizîrê Kantonu'nda yaşanan çatışmalarda tespit edilen 24 çete öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Cizîrê Kantonu'nun batı sınırlarında devam eden saldırılarına karşı güçlerinin direnişini sürdüğünü kaydetti.

Bugün sabah saatlerinde Til Temir'e bağlı Xebîş köyü yakınlarında çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini belirten YPG, “Çeteleri ait bir araç konvoyunun hedeflendiği saldırıda güçlerimiz bir aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Alana müdahale etmek isteyen çete grupları da güçlerimiz tarafından vurularak püskürtülmüştür. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür”

YPG açıklamasında devamla, “Bugün öğlen saatlerinde de güçlerimiz Til Temir'in batısında bulunan Til Nasir köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırı sonucunda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” ifadelerine yer verildi.

KOBANÊ’DE 15 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın Merkezi, Kobanê’deki operasyon ve çatışmalara ilişkin de şunları ifade etti:

“DAİŞ terör örgütünün işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişi 193. gününde devam etmektedir.

Güçlerimizin önceki gün Kobanê'nin güneyindeki Sepeta Ereban köyüne yönelik başlattığı operasyon devam etmektedir. Güçlerimiz köye hakim olan tepeleri çetelerden alarak özgürleştirmiştir. Yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilemezken çetelere ait 10 cenaze güçlerimizin eline geçmiştir. Köyde halen yer yer çatışmalar yaşanmaktadır.

Dün gece çete grupları Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Derfilît köyü yakınlarında bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesiyle saldırı çatışmaya dönüşmüştür. 5 çete üyesinin öldürüldüğü çatışmalar ardından çete grupları kaçmak zorunda kalmıştır.”