Türk ordusu gerilla alanlarını bombaladı

Türk ordusu Medya Savunma Alanlarına yönelik obüs ve havan saldırıları gerçekleştirdi.

Türk ordusu Medya Savunma Alanlarına yönelik obüs ve havan saldırıları gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun obüs ve havan bombardımanı ile hava hareketliliğine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“26 Mart günü saat 16:00 - 17:00 arası Hakkari'nin Şemzinan ilçesine bağlı Gerdiya alanında bulunan ve işgalci TC ordusu denetiminde olan Dêrik karakolu Siro Tepesi ve yamaçlarına yönelik obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir.

26 Mart günü saat 14:00 - 15:00 arası Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Rahime ve Şehit Gafur alanları üzerinde işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçları desteğinde savaş uçaklarının da hareketliliği gözlemlenmiştir. Aynı saatlerde de Zap bölgesi üzerinde de TC ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.

6 Mart günü saat 18:30 - 22:30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Haftanin sınır hattında bulunan ve Türk ordusu denetiminde olan Maymun tepesi ve Böjeh köyünde bulunan Topçu taburundan Şehit Kendal alanına yönelik obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirilmiştir.