Maxmur halkı İmralı'daki 'görüş yasağı'nı protesto etti

Maxmur Mülteci Kampı halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük 'görüş yasağı' ve ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

GÖRÜŞ YASAĞI

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan ve 4 yıldır haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile İmralı’da tutulan Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş’a 3 aylık yeni bir aile görüş yasağı verildi.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmur) halkı, Maxmur Şehit Aileleri Kurumu’nda kararı protesto etti.

'İMRALI'DA İŞKENCE VE TARİHİ DİRENİŞ VAR'

Halk Meclisi Divanı Eşbaşkanı Ali Bilehi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"25 yıldır Önder Apo’ya karşı insanlık dışı bir işkence uygulanıyor. Burada sistematik bir işkence söz konusu. Önder Apo ise bu işkencelere karşı tarihi bir direniş örneği sergiliyor. Birçok kez Önder Öcalan’a suikast düzenlemek ve onu zehirlemek istediler. CPT herkesçe bilinen bu duruma karşı sessizliğini koruyor. Bakanları çıkıp ‘tecrit yok’ diyor, tecrit yoksa biz Önder Apo’dan neden haber alamıyoruz? Önder Apo’dan bir an önce haber almamız gerekiyor. CPT’nin İmralı raporunu açıklamaması kabul edilemez. Önder Apo’ya haksızlık yapılıyor. ‘Disiplin cezası’ adı altında verilen iletişim cezasından CPT sorumludur. Önder Apo’ya yönelik saldırılar bize yöneliktir. Bizi Önder Apo’dan ayıramazlar.”
Açıklamanın sonunda ‘Bijî Rêber Apo’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Bijî Berxwedana Îmralî’ sloganları atıldı.