Mahkeme 3 yıl cezayı 1 yıl 24 ay olarak hesapladı

Mahkeme Ufuk Demir'e "Örgüt propagandası" suçlamasıyla 3 yıl hapis verdi ancak cezayı 1 yıl 24 ay şeklinde vererek hakkında yakalama kararı çıkardı. Demir, söz konusu cezayı mahsup olarak yattığını fakat aynı cezanın kendisine yeniden verildiğini söyledi.

SİYASİ SOYKIRIM DAVASI

Iğdır 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürt siyasetçi Ufuk Demir hakkında "Örgüt propagandası" suçlamasıyla açılan davada 3 yıl hapis cezası verdi ancak bunu 1 yıl 24 olarak verdi.

Demir, aynı suçlamadan dolayı daha önce Bartın ve Patnos cezaevinde kaldığını ancak mahsup edilmesi gereken cezanın kendisine yeniden verildiğini söyledi.

Mahkeme, yılları aya bölerek Demir'in cezasını cezaevinde infaz edilmesini sağlamış oldu.

'YATTIĞIM DOSYADAN YENİDEN HAPİS CEZASI VERDİLER'

Kendisine yönelik uygulamaya tepki gösteren Ufuk Demir; " Bu dosyadan 2018 yılında tutuklandım. Patnos cezaevinde ve Bartın cezaevinde yattım. Sonra bir basın yasası çıktı, o yasadan faydalandım. Yatmış olduğum süreyi başka bir dosyada mahsup olarak düşürmeme rağmen 6 yıl sonra yeniden karşıma bunu çıkardılar. Dosyada cezanın düşmemesi için bana ay olarak verdiler. Yıllardır mahkemeleri gidip geliyorum ve ilk defa böyle şey görüyorum" diye konuştu.