Metîna’da iki koldan eylem: 13 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası, Metîna’nın Şêlazê Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusuna iki koldan koordineli eylem gerçekleştirdi. Eylemde 13 İşgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Metîna bölgesi;

30 Nisan’da Şêlazê Direniş Alanı’ndaki işgalciler güçlerimizce denetim altına alındı. Saat 09:00’da bu işgalciler iki koldan koordineli gerilla eylemi ile hedeflendi. Birinci eylem kolu; bir araya toplanan işgalci grubunu ferdi ve orta otomatik silahlar ile yakın mesafeden etkili bir şekilde vurdu. Burada 12 işgalci cezalandırıldı. İkinci eylem kolu da; işgalcileri suikast taktiği ile hedefleyerek vurdu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Uzman gerilla timleri tarafından gerçekleştirilen bu eylemde; toplam 13 işgalci cezalandırıldı.

TÜRK ORDUSUNUN SALDIRISINDA 3 ROJHILATLI SİVİL ŞEHİT OLDU

Xakurkê bölgesi;

28 Nisan’dan Xakurkê bölgesinin Xinêreya Jor alanı işgalci Türk ordusu tarafından savaş uçakları ile bombalandı. İşgalci Türk ordusu bu bombardımanda gerilla güçlerimizin kayıp verdiği şeklinde haberleri servis etti. İşgalci Türk ordusunun belirttiklerinin tamamen yalan olduğu, bu bombardımanlarda güçlerimizin hiçbir kaybın yaşanmadığı, ancak işgalci ordunun gerçekleştirdiği bombardımanda Rojhilatê Kurdistan yurttaşı 3 sivil insanımızın şehit olduğu anlaşıldı.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

29 Nisan saat 06:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

30 Nisan saat 16:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Heftanîn bölgesi;

27 Nisan saat 04:30’da Keşan bölgesine bağlı Demka köyü civarı işgalci Türk ordusu tarafından savaş uçakları ile bombalandı. Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımandan sonra Irak güçleri Demka köyüne konumlandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

29 ve 30 Nisan’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanı 8 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Dergelê Direniş Alanı 1 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez olmak üzere toplam; 12 kez savaş uçakları ile bombalandı.

28 Nisan, 30 Nisan ve 1 Mayıs’ta Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê, Dergelê, Golka, Qesrokê ve Girê Hakkarî Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”