MAK’tan 1 Mayıs mesajı

Milîsên Azadiya Kurdistan (MAK), 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutlarken Kürt halkını tehlikeleri “Wan direnişi ruhuyla” karşılamaya çağırdı.

1 MAYIS AÇIKLAMASI

Yazılı bir açıklama yapan MAK, “İşçi sınıfı, emekçiler, ve ezilen halklar için birlikte mücadele, dayanışma ve eşitlik kavramlarının anlama kavuştuğu yeni bir 1 Mayıs sürecine giriyoruz. Yüzyılı aşkındır süren sömürgeciliğin,imha ve inkar saldırılarının kasıp kavurduğu Kurdistan’da; kapitalist sistem sömürgeci ve faşist Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtlere reva gördüğü katliamlar ve yoksulluk olmuştur. Emperyalist kapitalist sistemin yol açtığı krizlerden, savaşlardan ve yoksulluktan adeta yıkımın eşiğine gelmiş dünya gibi, Kurdistan’da en şiddetli biçimde etkilenmiştir” dedi.

Açıklamada devamlar şu ifadeler yer aldı: “Yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere imha ve inkar saldırıları da eklenince Kurdistan ve ortadoğu halkları için 1 Mayıs’ın direniş ve birlikte mücadele ruhu bir kez daha önemini ortaya koyuyor. Kurdistan’da ki yer altı ve yer üstü kaynaklarımız başta faşist TC. devleti olmak üzere her an emperyalist ve sömürgeci devletler arasında paylaşılmaktadır. Bununla birlikte doğamız yerle bir ediliyor. Bu sömürü düzeninin meydana getirdiği yoksulluk sonucunda insanlar çareyi metropollere veya batı ülkelerine göç etmekte arıyor. Türk şehirlerinde kötü koşullarda çalışmaktan ve ırkçı saldırılar sonucu binlerce Kürt işçi yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçiler tarlalarda, barındıkları yerlerde toplu ırkçı saldırılara uğradı. Artık her Kürt bu soykırım ve eşitsizlik sistemini yerle bir etmeyi amaçlayarak ülkesinde kalarak mücadele etmelidir. Sömürgeci, faşist ve soykırımcı TC. devleti Kurdistan’da devreye soktuğu imha konseptini geliştirerek katliama varacak saldırılar gerçekleştirmek için her an fırsat kolluyor. Bunu gizleme gereği bile duymadan Özgürlük Hareketine ve Kürtlerin kazanımlarına karşı birlikte hareket edebileceği herkesle görüşüyor. Önder Apo üzerindeki tecridi gün be gün derinleştirerek imha ve inkar noktasında ısrarını ortaya koyuyor. 

Halkımız bu tehlikelere karşı 1 Mayıs sürecini Wan direniş ruhuyla karşılarken diğer yandan Önder Apo’nun özgürlüğünü hedefleyen hamleye tüm enerjisiyle katılmalıdır. Bizler Milîsên Azadiya Kurdistan olarak en başından beri bu bilinç ve iradeyle sömürgeci ve soykırımcı devlete ait ne varsa, halkımıza karşı savaşında yanında yer alan, işbirliği içinde olan herkes ve savaş ekonomisini besleyen her şey hedefimiz oldu. Önder Apo özgürleşene kadar başlatılan özgürlük hamlesini daha ileri taşımak için eylemlerimiz artarak devam edecek. Tüm 1 Mayıs şehitlerini anarken, tüm dünya işçi ve emekçilerinin, yurtsever halkımızın, Partiya Karkerên Kurdistan gerillalarının, milislerimizin ve sömürgeciliğe ve eşitsizliğe karşı mücadele eden herkesin 1 Mayıs Bayramını kutluyoruz.”