Hasta tutsaklar Güvel ve Odabaş'ın durumu ağır

İnsan hakları aktivistleri, ağır hasta tutsaklar Mehmet Güvel ve Eren Odabaş için buluştu.

HASTA TUTSAKLAR

Ankara'daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi üyeleri, eylemlerinin 504’üncü haftasında bir araya geldi. İHD Ankara Şube binası önünde toplanan inisiyatif üyeleri adına İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen açıklama yaptı. Nuray Çevirmen, İzmir/Buca Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde bulunan 78 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Güvel’in durumuna dikkat çekti.
Nuray Çevirmen, "Mehmet Güvel’in yüzde 80 engelli raporu bulunmaktadır ve ayrıca Wernicke-Korsakof hastasıdır. Prostat hastasıdır ve kanser teşhisi konulmuştur. Acilen tahliye edilmeli" dedi.

 
İSTANBUL
İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenlediği “F Oturması” eyleminin 632’ncisini gerçekleştirdi. İHD İstanbul Şubesi önünde düzenlenen eylemde Sincan Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan ağır hasta tutsak Eren Odabaş’ın sağlık durumuna dikkat çekildi. Eyleme DEM Parti MYK üyesi Musa Piroğlu ve çok sayıda insan hakları aktivisti katıldı.
Eylemde Odabaş’ın bacağında oluşan tümörün yanı sıra kalp rahatsızlıkları ve uzun QT Sendromu (LQTS) hastası olması bakımından hayati riskinin bulunduğu ve acilen tahiye edilmesi gerektiği belirtildi.