PKK’nin kuruluş yıldönümü gerilla alanlarında kutlandı

PKK’nin kuruluş yıldönümü gerilla alanlarında kutlandı

PKK’nin 36. Kuruluş yıldönümü Medya Savunma Alanlarında yüzlerce gerillanın katılımı ile kutlandı. Kutlamada konuşan YJA STAR Merkez Karargah Komutanı Delal Amed, PKK’nin direniş ruhunun Kobanê ile tüm dünyaya yayıldığını söyledi.

PKK’nin 36. Kuruluş yıldönümü Medya Savunma Alanlarında büyük bir coşku ile kutlandı. Kutlamaya YJA STAR Merkez Karargah Komutanı Delal Amed, Apollo Akademi Komutanları Gülnaz Türk, Koçero Urfa, Yılmaz Serhat ve HPG komutanlarından Seyitxan Dersim’in yanı sıra çok sayıda gerilla da katıldı.

Gerillaların gerçekleştirdiği askeri tören ile başlayan kutlamada YJA STAR Merkez Karargah Komutanı Delal Amed bir konuşma yaptı.

Delal Amed konuşmasında şunları belirtti: “Çok önemli bir süreçte PKK’nin kuruluş yıldönümünü karşılıyoruz. Öyle bir süreç ki; Kobanê şahsında Kürdistan direnişi tüm dünyaya yayıldı. Özgürlük ve demokrasi dalgası gibi bütün halkları birleştirdi.

Arin, Diyar ve Gelhat’ların şahsında kahraman şehitlerimiz destan yazdı. PKK’nin direniş ruhu başladığı günden günümüze kadar daha da canlanıyor, kendi canlılığıyla beraber Ortadoğu ve tüm dünyayı da içine alıyor. Şüphesiz, Kobanê'de somutlaşan demokrasi ve özgürlük mücadelesi bütün Kürdistan ve dünyaya da yayılacaktır.   Kürdistan tüm demokratik dünya halklarına öncülük ediyor. Biz de HPG ve YJA STAR güçleri olarak öncülük görevlerimizi bilmeli ve ona göre kendimizi hazırlamalıyız. HPG, Arin ve Gelhat şahsında Kobanê’de canlanan PKK’nin direniş ruhuna sahip çıkmalı ve şehitlerin intikam ruhuyla mücadeleyi başarıya götürmelidir. Zafer Kürdistan ve dünyanın ezilen halklarının olacaktır."

Kutlama,  şarkı, tiyatro, folklor, ve skeçlerle devam etti. Etkinlik gerillaların çektiği halaylarla son buldu