Güney'de 'Kürdistan Özgür Toplum Hareketi' kuruldu

Güney'de 'Kürdistan Özgür Toplum Hareketi' kuruldu

Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde kongresini toplayan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî ya Civaka Kurdistanê), kuruluşunu ilan etti. Hareketin bayrağı da belirlendi.

Yaklaşık iki yıldır hazırlıkları yapılan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi, 17 Ekim günü 150 delegenin katılımı ile Süleymaniyê'de kongresini yaptı.

“Özür birey için demokratik toplum” sloganı ile yapılan kongrede bu yeni toplumsal hareketin kuruluşu resmi olarak duyuruldu.

Kongrede hareketin eşbaşkanları Şilan Şakir ve Mihemed Ebdullah olarak seçilirken, yürütme konseyine de 15 kişi seçildi.

Kapanış konuşmasını yapan Eşbaşkan Mihemed Ebdullah, Kürt halkının butün tüm parçalarda ayakta olduğunu belirterek, Kürdistan üzerindeki kirli planların Kobanê direnişi ile boşa çıkarıldığını söyledi.

Ebdullah, “Bu dönemde en fazla ihtiyacımız olan şey birlik ve örgütlenmedir. Kendi öz gücümüze güvenmeli ve güçlendirmeliyiz. Başarı ve özgürlük bu şekilde mümkün olabilir” dedi.

HAREKETİN BAYRAĞI BELİRLENDİ

Hareketin bayrağı için devrim, mücadele ve “şehitlerin kanına” sahip çıkma anlamında kırmızı zemin tercih edildi.

Bayrağa, Mezopotamya'da neolitik devrimi ve toplumsallığın ifadesi olarak iki yeşil buğday başağı eklenirken, yeşil rengin emek, diriliş ve inşayı ifade ettiği belirtiliyor.

Başaklar arsında ise sarı renkte bir meşalet yer alıyor. Meşale irade, özgürlük ve aydınlığı temsil ediyor.