Farklı tarihlerde yaşamını yitiren 3 gerillanın kimliği açıklandı

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren 3 gerillanın kimliği açıklandı

PKK Yürütme Komitesi PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, farklı tarihlerde yaşamını yitiren üç gerillanın kimliğini açıkladı.

Yaşamın yitiren ARGK gerillaları, Kamuran kod adlı Abdurrahman İstay, Rınas kod adlı Aydın Hezer ve Ayten kod adlı Şehnaz Taştan’ın ailelerine birer mektup gönderen PKK Yürütme Komitesi PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, her üç aileye, içinde yaşanılan koşullar, mücadele şartlarından kaynaklı bir takım güçlükler ve adreslerine ulaşamama gibi nedenlerden dolayı bir gecikmenin yaşandığı kaydetti.

İstay, Hezer ve Taştan’ın Kürt halkının yaşadığı sıkıntıları yakından gördüğü, bunları yüreğinde derinden hissederek, bunlara son vermenin yolunun Kürt halkının özgürlük umudu gerilla saflarına katılmakta bulduğuna dikkat çekilen mektupta, “Onlar Kürdistan halkının sömürgeci devletler tarafından içinde tutulduğu kölelik statüsüne karşı başkaldırmayı, Kürdistanlı ve yurtsever olmanın ahlaki ve en temel insanlık görevi olarak kabul etmiş ve yüksek bir duyarlılıkla vicdanının sesini dinlemiş, fedakârlık örneği olan kısa ama değerli bir yaşam sergilemiştir” denildi.

“Kürt halkının özgürlük davasını kendi yaşamının biricik anlamı olarak gören yiğit ve onurlu dava arkadaşımız, sevgili evladınız Kamuran, Ayden ve Rınas yoldaşımız katıldıkları günden şehit düştükleri güne kadar her anını ülkemizin özgürlüğe kavuşması, Kürt halkının özgürce yaşaması ve dünya insanlığı içinde hak ettiği onurlu yeri alması için, halkına, ülkesine ve Önder Apo’ya karşı duymuş olduğu büyük sevgi, bağlılık ve fedakârlıkla çalışmış” denilen açıklamada Kamuran kod adlı Abdurrahman İstay’ın 30 Ekim 1993 tarihinde Şehidan alanında hastalık sonucu, Rınas kod adlı Aydın Hezer’in 15 Ağustos 1993’te Serhat Tendürek’te ve Ayten kod adlı Şehnaz Taştan’ın 9 Ekim 1996’da Zagros Ertuş’ta yaşamını yitirdiğini belirtildi.

“Tüm Kürdistan halkının ve sizlerin başı sağ olsun” diye devam eden mektupta, ailelerin acılarının paylaşıldığı, silah arkadaşları olarak yoldaşlarının “şahadetinden” en az aileler kadar acı duyulduğu da vurgulandı.

“Biz bu acıyı taşıdığı silahı ve bayrağı layıkıyla taşıyarak ve tüm şehitlerin çizgisinde mücadeleyi yükselterek acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Siz değerli aile fertlerinin de yaşanan şahadeti büyük bir sabır ve metanetle karşılayıp aynı doğrultuda yaklaşmanızı bekliyoruz” denilen mektupta, hiçbir halkın bedel ödemeden özgürlüğüne kavuşmadığı ve onurlu yaşamı hak etmediği de vurgulandı.

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

4 Şubat 1980 Van Erciş doğumlu, Kamuran kod adlı Abdurrahman İstay, 30 Ekim 1993’te hastalık sonucunda Zağros Şehidan’da yaşamını yitirdi.

1969 Zilan Deresi Doğancı köyü Erciş doğumlu Rınas kod adlı Aydın Hezer, 15 Ağustos 1993’te Serhat Tendürek’te yaşamını yitirdi.

Ağrı doğumlu, Ayten kod adlı Şehnaz Taştan 9 Ekim 1996’da Zagros Ertuş’ta yaşamını yitirdi.