Ekim ayında yaşamını yitiren 14 gerillanın kimliği açıklandı

Ekim ayında yaşamını yitiren 14 gerillanın kimliği açıklandı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Ekim ayında yaşamını yitiren 14 gerillayı andı. Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, “Onların devrettiği bu destansı tarihi büyük bir kararlılık ve azimle sürdürmek şehitlerimizin bizlere verdiği en temel görev olmaktadır. Bizler bu görevi anılarına bağlılığımızın bir cevabı olarak yerine getireceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Ekim ayında yaşamını yitiren 14 gerillayı andı.

Kürdistan’da büyük bir fedakarlık ve ulusal sorumluluğun geliştiği bu tarihsel süreçte Rojava’da her geçen gün büyüyen Kobanê destansı direnişi ve Güney Kürdistan’daki Şengal direnişinin Kürt halkının onursal duruşu haline geldiği bir mücadeleyi yarattığını belirten Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Bu görkemli direniş, özgürlük uğruna mücadele yürüten savaşçıları, yurtseverlik bilinciyle seferber olan halkımızın kararlı yürüyüşünü ve Apocu fedai çizgide zaferi garantileyen militanları daha kararlı adımlarla yürütmüştür. Bu kararlı yürüyüşü sağlayan duruş, Beritan çizgisinde direniş kültürüyle yeni Kürt insanını ortaya çıkartan özgürlük mücadelesi tarihimiz olmuştur. Bu tarihsel süreci adım adım geliştiren, büyüten ve büyük fedakarlıklarla yaratan tüm şehitlerimizi ve Ekim ayında farklı tarihlerde şahadete ulaşan 14 yoldaşımızı saygıyla anarak bir kez daha Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Kürdistan’daki bu devrimsel gelişmeyi destansı duruşlarıyla her süreçte büyük bir sorumlulukla üstlenen, Kürdistan halkının değerlerini korumaya and içerek yaşamını yitiren gerillaların, “Şehit Adar Avaşin (Cemile Oktar), Argeş Piran (Ahmet Aşkın), Bahoz Karadağ ( Basri Tunç), Cenk Alev (Şahin Güneş), Çiya Zagros (Rahman Ramazani), Devrim Van (Engin Çapın), Dılxwaz Dengtav (Hüsamettin Aykaç), Jinda Reda ( Haziye Brukimilan), Kawa Cudi (Mustafa Muhammed), Lokman Kızıltepe (Mehmet Faruk Yüksel), Renas Kobani (Kurdo İsa), Rizgar Koçer (Ferhat Can), Zerdeşt Doğan Welat (Menan İsmail), Şoreş Cudi (Abdullah Aslan) yoldaşlarımız mücadelemizin büyük öğreticileri yaşamış ve gelişme yaratmanın büyük azmini ortaya çıkarmanın büyük emeklerini vermişlerdir” dedi.

“Bakur, Rojhilat ve Rojava Kurdistan'ından saflarımıza katılım sağlayan ondört yoldaşımız hareketimizin ve halkımızın büyük bir özlem ve umut ile yaratmaya çalıştığı özgürlüğü her türlü saldırıya karşı koruyarak inşa etmeye kendini adayan militanlar olmuşlardır” denilen açıklamada onların sömürgeci, faşizan, işbirlikçi tüm saldırılara karşı mücadeleye ruhta ve bilinçte, komple sarılarak, sarsılmaz bir bağlılığı ve mücadele azmini ortaya çıkardığı belirtildi.

Kimlikleri açılan HPG ve YJA Star gerillalarının Kürdistan’ın birçok yerinde görev üstlendiği ve çetin mücadele koşullarında Apocu yaşam felsefesiyle ve büyük bir fedakarlıkla özgürlük mücadelesini geliştirip büyüterek, zafer yolunda ilerlettiklerine de dikkat çeken Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, “Onların devrettiği bu destansı tarihi büyük bir kararlılık ve azimle sürdürmek Şehitlerimizin bizlere verdiği en temel görev olmaktadır. Bizler bu görevi anılarına bağlılığımızın bir cevabı olarak yerine getireceğiz” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı’nın yaşamını yitirdiğini açıkladığı gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Van doğumlu, Adar Avaşin kod adlı Cemile Oktar, 1 Ekim 2012’de Xakurke’de yaşamını yitirdi.

Amed doğumlu Argeş Piran kod adlı Ahmet Taşkın, 1 Ekim 2012’de Xakurke’de yaşamını yitirdi.

Siirt doğumlu, Bahoz Karadağ kod adlı, Basri Tunç, 28 Ekim 2012’de Gabar/Hezil’de yaşamını yitirdi.

Van doğumlu, Cenk Alev kod adlı Şahin Güneş, 10 Ekim 2012’de Amanos’ta yaşamını yitirdi.

Urmiye doğumlu, Çiya Zagros kod adlı Rahman Ramazani, 1 Ekim 2012’de Xakurke’de yaşamını yitirdi.

Van doğumlu, Devrim Van kod adlı Engin Çapın, 20 Ekim 2011’de Hakkari/Şehidan’da yaşamını yitirdi.

Siirt doğumlu, Dılxwaz Dengtav kod adlı Hüsamettin Aykaç, 3 Ekim 2008’de Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitirdi.

Maku doğumlu Jinda Reda kod adlı Haziye Brukimilian 28 Ekim 2012’de Beytüşşebap’ta yaşamını yitirdi.

Kobanê doğumlu Kawa Cudi kod adlı, Mustafa Muhanned 28 Ekim 2012’de Beytüşşebap’ta yaşamını yitirdi.

Mardin doğumlu, Lokman Kızıltepe kod adlı Mehmet Faruk Yüksel, Ekim 2012’de Kato Jirka’da yaşamını yitirdi.

Kobanê doğumlu, Renas Kobanê kod adlı Kurdo İsa, 28 Ekim 2012’de Beytüşşebap’ta yaşamını yitirdi.

Bitlis doğumlu Rızgar Koçer kod adlı Ferhat Can, 20 Ekim 2012’de Bitlis’te yaşamını yitirdi.

Halep doğumlu, Şoreş Cudi kod adlı Abdullah Aslan, 24 Eylül 2013’te Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitirdi.

Afrin doğumlu, Zerdeşt Doğan Welat kod adlı Menan İsmail, 23 Ekim 2011’de Çele’de (Geliye Teyare) yaşamını yitirdi.