Avrupalı aktivistlerden Rojava'ya destek artıyor

Avrupalı aktivistlerden Rojava'ya destek artıyor

Merkezi Bask Ülkesi olan ve Avrupa'nın birçok ülkesinde örgütlü Komite Internazionalistak aktivistler grubu, Rojava ve Kürdistan ile dayanışma eylem ve etkinliklerine devam ediyor.

Etkilikler çerçevesinde Avrupa'nın birçok kentinde ve Bilbao'da eylem, konferans, röportaj ve gazete haberi yapan komite 1 Kasım'da da 300 çağrıcı ile diğer Avrupa ülkelerinde eş zaman olarak Kobanê için eylem yapacak.

Eylemlerinde ortak bir metni öne çıkartan komite, bir kaç gün içerisinde gerçekleşecek eylemler için de bir ortak metin hazırlayarak Türk devletinin DAİŞ saldırılarındaki rolünü vurguladı.

‘ROJAVA HALKININ DESTANSI DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ’

Komite Internazionalistak'ın ortak metninde başta Türkiye olmak üzere bölge devletleri ve uluslararası emperyalist güçlerin DAİŞ’i desteklemedeki rolü ve saldırılar karşısındaki sessizliğine dikkat çekti. Şengal ve Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırıları sonucu ortaya çıkan insanlık dramı ve uluslararası yardımların halen çok yetersiz oluşunun sorgulanması gereken bir durum olduğu belirtildi.

Tüm olumsuz koşullara rağmen halen sınırda bulunan ve Kobanê direnişine katılmak için ısrarla Suruç ile Kobanê arasında bekleyen Kuzey Kürdistanlıların bırakılmamasının da Türk devletinin Kürdistan'ı açıkça militarize etmesine örnek olarak gösterildi.

Rojava halkının destansı mücadelesini, özellik de YPG ve YPJ’nin topraklarını ve demokratik birlikte yaşam modelini savunmasının desteklendiği de vurgulanan metinde şunlara yer verildi: “Dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm Kürt halkıyla ve bilhassa Rojava’da özgürlük için mücadele edenlerle olan dayanışmamızı ve sözümüzü yeniden tekrarlıyoruz.”

Komite Internazionalistak, 24 Ekim Cuma günü Bilbao’da “Kürtlerin Direnişi ve Rojava’da Son Durum” konulu bir konferans da gerçekleştirecek.