Adalet eyleminde Kobanê zaferi selamlandı

Adalet eyleminde Kobanê zaferi selamlandı

PKK'nin kurucu üyelerinden Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledildiği 9 Ocak 2013 tarihinden beri Kürdistanlılar her Çarşamba sokaktaydı. Bu haftada Kürdistanlılar Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de biraraya gelerek Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde saat 14.00’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve SKB üyesi kadınlar, “Hepimiz Sakine, Fidan, Leylayız”, “Jin jiyan azadi” “Yaşasın Kobanê zaferi“ sloganları eşliğinde yürüdü. Yol boyunca atılan sloganlarda Kobanê direnişinin zaferi unutulmadı.

Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından burada bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda Fransa’nın suskunluğu bir kez daha protesto edildi. “Devletler çıkarları nedeniyle“ sustuğu hatırlatılan eylemde, gerçek terörizme karşı direnişin adresinin Kürtler olduğu bir kez daha vurgulandı.  

Eylemlerin devam edeceği vurgulanan açıklamanın ardından 4 Şubat günü yapılacak eylemin saat 11.30’da başlayacağı duyuruldu. Gelecek Çarşambanın Anti-Kolonyalist Blok bileşeni Fransız örgütlerin büro önüne yapacağı ziyaret nedeniyle 11.30’da başlayacağı belirtildi.

Eylem Kobanê için Cumartesi günü Republique Meydanı’da saat 14.00’de yapılacak kutlamaya çağrıyla son buldu.