Cenevre’de Şengal konusu ele alınacak

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Genel Kurulu toplantısına DAİŞ çetelerinin Şengal ve Güney Kürdistan’da yaptığı insanlık suçlarına ilişkin dosyalar sunuldu.

İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Genel Kurulu toplantısına DAİŞ çetelerinin Şengal ve Güney Kürdistan’da yaptığı insanlık suçlarına ilişkin dosyalar sunuldu. Toplantıdan önemli kararların çıkması bekleniyor.

Güney Kürdistan Parlamentosu, Sivil Toplum Komisyonu Başkanı Salar Mehmud Cenevre’de gerçekleşen Genel Kurul’a DAİŞ çetelerinin Kürtlere ve Kürdistan’a yönelik gerçekleştirdiği suçlar ve Şengal jenosidine yönelik çok sayıda belge ve doküman sunduklarını açıkladı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ni de ziyaret ettiklerini dile getiren Salar Mehmud, Irak ve özel olarak Güney Kürdistan’da DAİŞ saldırıları ile ortaya çıkan psikolojik, toplumsal ve ekonomik sorunları konu aldıklarını belirtti.

Sivil Toplum Komisyonu Başkanı; “yine Kürdistan’daki sığınmacılar ile Şengal ve diğer ilçelerde bu terörist grubu tarafından Jenosit uygulananlar, bu ilçede kaçırılan kadın, kız ve çocukları konusu uluslararası suçlar kapsamına giriyor” dedi.

Bugünkü oturumda Güney Kürdistanlı parlamenterler DAİŞ çetelerinin Irak ve Güney Kürdistan’da yaptıkları suçların araştırılmasına ilişkin bir projeyi de Genel Kurula sunacak.